sobota 9. dubna 2016

Prolomení tabu, že....

kopřivová polévka je hnusná. Jsouc inspirována kuchařkou, kterou psal francouzský kuchař, jsem zřejmě snob, protože z důvodů výše uvedených rezignovala jsem na názor, že kopřivová polívka se nedá jíst. Důvody rozmějte Francouz, muž.



Dá se jít a výborně, pokud se do ní přidá zakysaná smetana a pocáká se dýňovým olejem. Fialky jsou navíc a jsou výborný.

1 komentář:

  1. já jsem ji vařila včera: na másle podusila nakrájené listy kopřiv, přidala lžíci mražené zeleniny (takové té miniaturní), chvilku podusila, zalila do roviny vodou a chvilku povařila. 4 minutky, ne dýl. A pak jsem tam nalila smetanu 15% a ještě mírně, ale velemírně zahustila lžičkou mouky rozkvedlané v mléce. Chvilinku vařila a nakonec zakvedlala jedno venkovské šťastné vejce. Osolila, opepřila z mlýnku.

    OdpovědětVymazat