pátek 12. června 2015

Pleveláky (jako bramboráky) nebo plevelnátky (jako karbanátky)

Zde je surovina. Je to surově vypletý záhon.Směs obsahuje následující býlí: merlík bílý, laskavec ocasatý, hořčici setou, poslední použitelnou kokošku pastuší tobolku, no a také trochu špenátu, který už se dere do květu.


Výsledkem - po náležitém omytí lehkém podušení, smíchání s chia semínky, protože jsem neměla starou housku, a vejcem - jsou placičky. Chuť vynikající. Kořenila jsem mírně zázvorem, protože byl po ruce nepořádně vysypaný pytlík.


Kdyby to drželo pohromadě jen těma chiasemínkama, tak by to mohlo být i pro vegany. Ale to jsem nezkoušela, protože jsem malověrná a bála jsem se, že se to rozpatlá po té pánvičce.

Žádné komentáře:

Okomentovat