Červená řepa žlutý podběl
Ještě jednou salátek z pečené řepy. Ani alobal už ji neochrání - už je taková měkká, prostě vrásčitá stařena.
K tomu stačí kyselá okurka a zbytky cibule z té okurkové láhve, co zůstanou plavat v láku, hrstička kapar a francouzká zálivka. Coby zelené listí použita ještě orsej (už asi naposledy za chvíli rozkvete a zjedovatí). Tohle je ona:
a podběl (ten zná každý). Podběl dodal pán, v civilu bankéře, až z Radotína. Nevíte, kde kvete podběl na Praze 6?
Měla jsem to k večeři, proto je to tak tmavá fotka.
Máte nesmírně zajímavý blog! Určitě se sem ráda častěji kouknu a musím ještě poděkovat kamarádce, která mi dala odkaz, opravdu zajímavý nápad psát o konzumaci rostlin, které jsou běžně kolem nás... Já se dosud odvážila jen na sedmikrásky, kopřivy a pampelišky, ale ráda se inspiruji i dalšími tipy tady na blogu :-)
OdpovědětVymazat