pátek 2. května 2014

Ještě něco milovníkům pampelišek a sice jak si pohrát s listím

Úspěšná etiolizace je základem vynikajícího jarního salátu. 

Pampelišky bělíme pod kýblem až zežloutnou. Pokud nám je dříve nesežerou slimáci. Zastavením fotosyntézy vznikne taková parodie na čekanku. Je to prostě méně hořké.



a zde návodné video i s mou lehce zašlou zahradní obuví, jíž neumím odstřihnout ze záznamu.

A koho nebaví video,  na němž jsem se sama filovala ze stativu zapíchnutého do vedlejšího záhonu, má zde jednoduché a návodné foto, jak ta etiolizace probíhá:


Přikryjeme kbelíkem, květináčem atd., hlavně, aby byl tmavý. Za tři až pět dnů odklopíme a s radostí sklidíme. Dříve to není dost vybělené, později to začne hnít.

Žádné komentáře:

Okomentovat