Blanšírovala jsem pod kbelíkem. Pampeliškový salát byl moc dobrý. Měla jsem na něj takovou chuť, že jsem si ani pořádna neutřela tu kuchyňskou linku, na které jsem fotila. Použité suroviny - paprika (původem z hypermarketu), šnytlík a pampeliška bělená (původem ze zahrady, Praha 6), olivy cezené na absinthové lžice (původem z Tuniska).
No vlastně jsem to pak podávala takhle - se zbytky primulek z lednice, aby nepřišly vniveč.
Zálivka nejobyčejnější - ocet (moje biozbytky marmelád zkvašené, velmi jemné, takže se ani nemusí ředit), sůl, pepř, olej olivák. Na hledání hořcice jsem neměla náladu, bylo 21.21 hodin a měla jsem hlad. A to tedy bylo o dost lepší! K lehkým květům patří lehká zálivka.
Jestli se vrháte na pampelišky, rozhodně si nenechte ujít pampeliškový sirup, ale ve verzi na studeno viz recept například tady http://www.prostezdravi.cz/domaci-pampeliskovy-med-sirup-caj/ je škoda nevyužít času, kdy začínají trávníky nádherně žloutnout. Kromě pampelišek doporučuji pozornosti ještě sedmikrásky, jak na salát tak také na sirup :)
OdpovědětVymazat