pondělí 7. dubna 2014

Začíná čas pampelišek

Blanšírovala jsem pod kbelíkem. Pampeliškový salát byl moc dobrý. Měla jsem na něj takovou chuť, že jsem si ani pořádna neutřela tu kuchyňskou linku, na které jsem fotila. Použité suroviny - paprika (původem z hypermarketu), šnytlík a pampeliška bělená (původem ze zahrady, Praha 6), olivy cezené na absinthové lžice (původem z Tuniska).


 No vlastně jsem to pak podávala takhle - se zbytky primulek z lednice, aby nepřišly vniveč.


Zálivka nejobyčejnější - ocet (moje biozbytky marmelád zkvašené, velmi jemné, takže se ani nemusí ředit), sůl, pepř, olej olivák. Na hledání hořcice jsem neměla náladu, bylo 21.21 hodin a měla jsem hlad. A to tedy bylo o dost lepší! K lehkým květům patří lehká zálivka.

1 komentář:

  1. Jestli se vrháte na pampelišky, rozhodně si nenechte ujít pampeliškový sirup, ale ve verzi na studeno viz recept například tady http://www.prostezdravi.cz/domaci-pampeliskovy-med-sirup-caj/ je škoda nevyužít času, kdy začínají trávníky nádherně žloutnout. Kromě pampelišek doporučuji pozornosti ještě sedmikrásky, jak na salát tak také na sirup :)

    OdpovědětVymazat