neděle 26. dubna 2015

Co se šťovíkem

Na zahradě se mi urodilo letos obzvlvášť velké množství velkého šťovíku. Je to šťovík zahradní a kdo si přečetl moje předchozí příspěvky, tak už se s ním seznámil. V posledním měsíci se mi objevuje skoro v každém jídle.


Tento salát obsahuje zelené zbytky z lednice - bělená pampeliška, přerostlý již polníček, rašící mátu, rašící saturejku a pak ten šťovík. Já škudlilka nechtěla jsem to vyhodit. Z toho by se nanajedl ani nevětší asketa, tudíž přidávám, olivy, ořechy - tím se nikdy nic v salátu nezkazí a pak se mi samy vnuknou rozinky. Se šťovíkem a ořechy tvoří lahodný neotřelý akord. Pro vyvážení té askeze přidávám hezky mastné topinky a červené víno. Vynikající večeře pro opuštěnou workoholičku.

Žádné komentáře:

Okomentovat